Tommorrowland

Tomorrowland-weide warmt in sneltempo op

Foto: BELGA

Tomorrowland-weide warmt in sneltempo op

Print
Boom -

In provinciaal domein de Schorre in Boom loopt de weide van Tomorrowland stilaan vol tijdens de eerste uren van het eerste festivalweekend. De Britse dancepionier Carl Cox mocht vrijdag, net als vorig jaar, de veertiende editie van het dancefestival aftrappen op het hoofdpodium.

LEES OOK: Zo ziet het hoofdpodium van Tomorrowland eruit

Ook dit jaar waren de 400.000 tickets voor de twee laatste weekends van juli in een mum van tijd uitverkocht.

Het hoofdpodium, een enorm bouwwerk, is dit jaar aangekleed in een onderwater-thema, met in het midden een reusachtige gouden schelp.

Tomorrowland-weide warmt in sneltempo op
Foto: BELGA

Charlotte de Witte is als tweede aan de beurt op het grootste podium van het festival. De Gentse dj dreigde even het begin van haar eigen set te gaan missen omdat haar vlucht vanuit Polen vertraging had opgelopen, maar om 14.50u kon ze toch zoals verwacht aantreden.

Later op de avond staan dance-grootheden als Tiësto en Steve Aoki nog op het programma. Ook voor hiphop-liefhebbers heeft het festival vandaag/vrijdag enkele namen in petto: op het “Organ of Harmony”-podium spelen onder andere Coely, Lil Pump, French Montana en ook DJ Jazzy Jeff, bekend van zijn samenwerking met Will Smith voor het introlied van “The Fresh Prince of Bel-Air”.

Ondertussen blijft het erg druk op de wegen richting het festival. Via Twitter raadt de politie festivalgangers die met de auto onderweg zijn, aan om de A12 te vermijden en te opteren voor de E19 (afrit Rumst).