Man (38) die werd neergestoken met schroevendraaier is overleden

Foto: TDK

Man (38) die werd neergestoken met schroevendraaier is overleden

Print
Niel / Hoboken -

De 38-jarige man die maandag in de halsstreek werd gestoken in Niel, is overleden. De steekpartij gebeurde toen een andere man amok kwam maken in het appartement van zijn vriendin (of ex-vriendin). De verdachte die maandagavond in Hoboken werd opgepakt, werd aangehouden voor moord.

Het incident speelde zich af in een flat op de gelijkvloerse verdieping in de Boomsestraat, aan de overkant van het voetbalterrein van Nielse SV. “Een 32-jarige man zou ruzie gehad hebben met zijn partner of ex-partner en ging haar opzoeken in haar appartement in de Boomsestraat”, zei Ken Witpas van het Antwerpse parket eerder.

“Op dat ogenblik was er ook een andere man in het appartement aanwezig. Hij zou zijn tussenkomen bij het conflict, maar de verdachte ging daarop naar zijn motorfiets om een stuk gereedschap te halen. Wellicht ging het om een schroevendraaier. Daarmee heeft hij uitgehaald naar de man in het appartement. Hij kreeg een messteek in de halsstreek.”

Het hevig bloedende slachtoffer liep nog naar buiten, maar zeeg enkele tientallen meters verderop neer. Enkele voorbijgangers stopten om zich over de zwaargewonde man te ontfermen. De hulpdiensten brachten hem in kritieke toestand over naar het Universitair Ziekenhuis Antwerpen, waar hij dinsdagmiddag bezweek aan zijn verwondingen.

Kioskplaats

De man die met de schroevendraaier uithaalde, vluchtte na de steekpartij weg, maar kon later op de avond worden opgepakt aan de Kioskplaats in Hoboken. De verdachte werd aangehouden voor moord en verschijnt vrijdag voor de raadkamer. Hij was nog maar acht maanden op vrije voeten na een veroordeling tot 37 maanden cel, waarvan één jaar effectief, voor diefstal.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio