Verkiezingen 2018 - Antwerpen

Bart De Wever moet aangetekende brief sturen … naar zichzelf: “Schizofrenie”

Foto: Jan Van der Perre

Bart De Wever moet aangetekende brief sturen … naar zichzelf: “Schizofrenie”

Print
Antwerpen -

De lijsttrekker van N-VA Antwerpen, Bart De Wever, heeft de burgemeester van de stad Antwerpen, Bart De Wever, een aangetekende brief opgestuurd. “Schizofrenie”, zo schrijft hij bij de foto van de brief die hij op Facebook plaatste.

Wil een lijsttrekker, in aanloop van de verkiezingen in oktober de kiezerslijst ontvangen, schrijft het kiesdecreet voor dat de burgemeester daarvoor toestemming moet geven. In het geval van De Wever betekent dat dus een brief naar zichzelf.

Ook andere burgemeesters die opnieuw bovenaan de verkiezingslijst van de partij staan, zullen zichzelf daarvoor schriftelijk om toestemming moeten vragen.

“Geachte burgemeester

Overeenkomstig artikel 20§1 van het Lokaal en Provinciaal Kiesdecreet vraag ik bij deze één gratis digitaal exemplaar van de kiezerslijst aan. Ik verbind mij er als lijsttrekker toe dat N-VA een kandidatenlijst zal voordragen voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018.

Ik hoop dan ook dat u een positief gevolg kunt geven aan dit verzoek en dank u alvast voor de goede ontvangst van dit schrijven.

Hoogachtend,

Bart De Wever”

De kiezerslijst omvat alle kiezers voor de gemeenteraadsverkiezingen in de bewuste gemeente, in dit geval Antwerpen. De gegevens, zoals naam, geboortenaam, geslacht een hoofdverblijfplaats en mogen enkel gebruikt worden voor verkiezingsdoeleinden.

Verkiezingsnieuws