© kma

Gezocht: recensenten voor nieuw zomerbier

Biercafé De Proeverij en brouwerij Pirlot in Zandhoven lanceren op 25 juli een nieuw fris blond zomerbier: Kempisch Vuur Zomer. Wie het bier het best kan typeren, wint twee glazen bier en een bord bierhapjes.

Kristin Matthyssen

Het is dorstig weer, en dat merken ook Vinnie Michiels en Rebekka Van Mengsel, uitbaters van De Proeverij, het proeflokaal van brouwerij Pirlot in de Heistraat 3.

“Om de klanten nog een nieuw bier te kunnen aanbieden, vroegen we aan brouwerij Guy Pirlot om een fris zomerbier te brouwen, dat uitsluitend van het vat hier in De Proeverij wordt getapt.”

Guy Pirlot creëerde met Kempisch Vuur Zomer (6,5%) al zijn tiende bier. De lancering gaat gepaard met een leuke actie.

Woensdag 25 juli tussen 16 en 19u kan iedereen voor 1 euro een glaasje van het Zomerbier degusteren. Daarbij kunnen de proevers een formulier invullen waarbij ze het bier recenseren. Wie de meest rake beschrijving en beoordeling kan geven, wint twee 33-centiliters en een schotel bierhapjes: kroketjes, kaas en worst met Kempisch Vuur. De winnaar wordt door Vinnie, Rebekka en brouwer Pirlot gekozen.

Die laatste lanceert half augustus nóg een nieuw bier. Een glas van het zomerbier (33 centiliter) zal 3,5 euro kosten. Op 25 augustus vindt bij De Proeverij trouwens het eerste familiefestival Bal Musikal plaats, met optredens en foodtrucks.

(kma)Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio