© Joris Herregods

Laatste loodjes om Operaplein af te werken: de kamelen zijn er al, maar de hekken staan er nog

Een neushoorn en vier kamelen keken zaterdagmiddag toe hoe een viertal arbeiders de laatste foutjes van het gloednieuwe Operaplein wegwerkte. “De herstellingen waren oorspronkelijk gepland voor begin volgende week”, zegt een van hen. “Maar ze hebben ons vandaag al opgeroepen om alles in gereedheid te brengen. Morgen zouden ze het willen opleveren.”

Patrick Vincent

Officieel worden er echter geen uitspraken gedaan over de definitieve oplevering. Er kan op het laatste moment nog altijd iets gebeuren. En dus staan er nog steeds hekken van aan het kruispunt met de Teniersplaats en De Keyserlei tot aan dat van de Rooseveltplaats en de Kipdorpbrug. Nieuwsgierigen kunnen voorlopig alleen langs beide voetpaden van de Frankrijklei een blik op het plein werpen.

De westelijke straatkant, tegenover de Opera en de gestripte Antwerp Tower, is op dit moment nog een economisch kerkhof. Interimkantoren als Asap, Randstad en Tempo zochten al lang andere oorden op. De verwachtingen zijn dat de leegstand gestaag zal verdwijnen naarmate er weer leven op het plein komt.

© Joris Herregods

De schaarse voorbijgangers die op de smalle stoep de blakende zon trotseren, halen fotocamera’s en smartphones boven. “Schoon! Proper! Al zouden een paar extra bomen niet mis geweest zijn”, is de teneur.

© Joris Herregods

© Joris Herregods

© Joris Herregods

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio