© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Lierse Kempenzonen officieel goedgekeurd

De kogel is door de kerk. Het nieuwe Lierse zal straks op het Lisp voetballen onder de benaming Lierse Kempenzonen. De KBVB weigerde aanvankelijk die naamswijziging, maar de raadsmannen van voetbalbond en club bereikten nu dus wel een akkoord.

Kurt Guldentops

Nadat de uit de as van Lierse SK herrezen club eerder al het logo en de intellectuele eigendomsrechten verwierf, mag het nu dus ook voetballen onder de naam Lierse Kempenzonen op op het Lisp. Dat maakte geel-zwart gisteren bekend.

“We danken de KBVB voor de constructieve manier waarop we tot dit resultaat zijn gekozen. Uiteraard zijn we blij dat we de naam Lierse mee in onze nieuwe clubvisie kunnen inwerken. En in feite is het ook logisch. Heel veel verwijst naar de roots van Lierse.”

Lierse Kempenzonen gaat straks in de eerste amateurklasse van start met als doel het oude Lierse te doen herleven op het Lisp. De club bracht intussen al meer dan 1.200 abonnementen aan de man.

“Daarbij zijn de jeugdspelers of vrije abonnementen niet mee inbegrepen”, aldus CEO Yorik Torreele. “Ons doel blijft om het magische getal van 1.906 abonnees te behalen. Op korte termijn hebben we met een strijdvaardig eerste elftal, een vernieuwde jeugdwerking, het G-voetbal en Homeless best wat verwezenlijkt. De volgende stap is nu om het plezier en de typische ongedwongen sfeer van Lierse terug te brengen.”

MEER OVER Lierse K.

Meer sportnieuws

Vastgoed

Jobs in de regio