Celstraffen tot veertig maanden voor bende gauwdieven die in het Centraal Station te werk ging

Foto: Photo News

Celstraffen tot veertig maanden voor bende gauwdieven die in het Centraal Station te werk ging

Print
Antwerpen -

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft donderdag acht mannen veroordeeld voor een reeks gauwdiefstallen. Ze sloegen vooral toe in het Centraal Station, waar ze reizigers van hun bezittingen beroofden. Ze kregen celstraffen tot veertig maanden opgelegd.

De mannen zijn van Algerijnse origine en verbleven illegaal in het land. Ze viseerden vooral de perrons van de internationale treinen, omdat zakenmensen en toeristen vaak waardevolle spullen bij zich hebben.

Via camerabeelden in en rond het station konden de beklaagden geïdentificeerd worden. Begin 2018 volgden de arrestaties. De bende kon aan negentien feiten gelinkt worden die tussen augustus en december 2017 gepleegd werden. Voor één diefstal werden de beklaagden vrijgesproken, alle andere vond de rechtbank bewezen.

Volgens hun advocaten hadden ze de diefstallen gepleegd om rond te kunnen komen. Een aantal van hen werd vorig jaar al veroordeeld voor gauwdiefstallen in het station. Toen kwamen ze nog met voorwaardelijke celstraffen weg, terwijl de meesten nu effectieve gevangenisstraffen kregen opgelegd.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio