DISCUSSIE. Vindt u het organiseren van een ‘fair play-event’ een goede oplossing? Of hoe moeten voetbalouders die op de vuist gaan gestraft worden?

De ouders kregen het met elkaar aan de stok tijdens een jeugdwedstrijd. Foto: RR

DISCUSSIE. Vindt u het organiseren van een ‘fair play-event’ een goede oplossing? Of hoe moeten voetbalouders die op de vuist gaan gestraft worden?

Print

Voetbalclubs AFC Tubize en Thes Sport hoeven geen boete te betalen nadat ouders van beide jeugdploegen zich lieten gaan in een knokpartij naast de zijlijn. Dat heeft het Sportcomité van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) beslist. Beide teams moeten wel samen een ‘fairplay-event’ organiseren.

LEES OOK: Voetbalclubs moeten ‘fairplay-event’ organiseren omdat ouders langs de lijn op de vuist gingen

Op 26 mei gingen een aantal ouders van AFC Tubize en Thes Sport met elkaar op de vuist nadat een scheldpartij uit de hand liep. Nochtans speelden de twee jeugdploegen een onbelangrijke wedstrijd op een toernooi in Denderleeuw. Volgens de jeugdwerking van Thes Sport waren er verschillende kinderen getraumatiseerd en willen er een aantal nooit meer voetballen.

Het Sportcomité van de KBVB oordeelt dat de clubs niet verantwoordelijk waren voor het gedrag van de toeschouwers langs de zijlijn en dus geen boete hoeven te betalen. Om duidelijk te maken dat geweld op én naast het veld niet door de beugel kan, moeten AFC Tubize en Thes Sport wel een ‘fairplay-event’ organiseren. “Wellicht komt dat er in de vorm van een vriendschappelijke wedstrijd op neutraal terrein”, aldus Kristof Maes, jeugdverantwoordelijke van Thes Sport.

Maar wat vindt u van de maatregel? Is het organiseren van een ‘fair play-event’ een goede straf, of zijn er betere manieren om agressieve voetbalouders te berispen? Wij bundelen een verzameling van uw reacties vrijdag in de krant.

Nu in het nieuws