"Dit is het beste wat ze met 'den hof van de pastoor' konden doen"

Print

Moeke en voke met hun kleinkinderen Lee (1) en Jack (4). Foto: kma

Zandhoven - Door het succes van de eerste editie van Kneuterrock vorig jaar, breidde de gemeente Zandhoven het gratis muziekfestivalletje in de pastorietuin in Pulle uit van twee naar drie woensdagavonden in juli. Op 11 juli beten D'Asspro's de spits af.

Kneuterrock gisteravond was meteen een goede graadmeter om eens na te vragen wat de inwoners van Pulle van de herinrichting van de pastorietuin vinden. De gemeente voerde er de voorbije maanden werken uit om er een publieke dorpstuin van te maken. In de Dorpsstraat staat er sinds kort ook een bordje om iedereen welkom te heten in ‘den hof van de pastoor’, namens de gemeente Zandhoven en cultuurdorp Pulle. De mensen mogen allemaal komen genieten, met respect voor de omwonenden.

“Ik vind de dorpstuin heel mooi geworden”, zegt Nicky Simons, die samen met haar man, ouders en twee kindjes Jack (4) en Lee (1) Sas kwam luisteren naar D’Asspro’s. Nicky speelde vroeger zelf nog dwarsfluit in de harmonie van Pulle. “Als we naar school gaan, stappen we nu altijd door de tuin van de pastoor.”

Ook Richard Kerckhofs is enthousiast. “Dit is het beste wat ze met de tuin van de pastorie konden doen. Alleen een openbaar toilet ontbreekt nog, voor de kindjes.”

Liesbeth Hooyberghs kwam afgelopen weken ook al geregeld met haar kroost fietsen of steppen op de gele paadjes in ‘den hof van de pastoor’. 

Op de eerste Kneuterrock hadden D’Asspro’s teksten meegebracht van Nederlandstalige liedjes, zodat iedereen kon meezingen. Er waren dranktentjes. Wie wou zitten, bracht zijn eigen stoeltje mee. Volgende woensdag treedt pIE p.KLEIN op, en op 25 juli sluit Santgarden Kneuterrock af. Het festivalletje start telkens om 20u en stopt om 22u. Kneuterrock is genoemd naar de spotnaam van de Pullenaars: de Heikneuters. Een Heikneuter zou een klein vogeltje zijn.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio