Geparkeerde oldtimer vliegt in brand

De auto vloog in brand op een parking aan de Noorderlaan. Foto: Google Street View

Geparkeerde oldtimer vliegt in brand

Print
Luchtbal-Rozemaai -

Aan de Noorderlaan is dinsdag een oldtimer in brand gevlogen. Dat gebeurde op de parking van Classic Cars 121, waar dergelijke oldtimers verkocht worden. Het gaat waarschijnlijk om een accidentele brand. De schade aan het voertuig is groot.

De oude Volkswagen Transporter stond op de parking van Classic Cars toen het vuur rond 10.45 uur uitbrak. De eigenaar was zelf nog met de gerestaureerde auto naar Antwerpen gereden. De Volkswagen vloog volgens getuigen spontaan in brand.

“Er bestond een risico op overslag maar door de snelle tussenkomst van de brandweer kon dat vermeden worden”, zegt de Antwerpse politie. “Wie binnen was, werd wel gevraagd om het gebouw te verlaten, ook omwille van de rookwolk die tot aan de ramen reikte.”

Niemand raakte gewond. Het betrokken voertuig liep zware schade op, vooral aan de achterzijde ter hoogte van het motorblok. Naast het uitgebrandde voertuig stond ook nog een geparkeerde auto van één van de personeelsleden van Classic Cars 121. Ook die raakte beschadigd.

Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio