Botsing tussen tram en auto: één lichtgewonde

De bestuurder van de wagen wilde aan de verkeerslichten linksaf en botste met de tram. Foto: Google Street View

Botsing tussen tram en auto: één lichtgewonde

Print
Kiel / Antwerpen -

Dinsdagnamiddag botsten een tram en een auto aan de Sint-Bernardsesteenweg. De automobilist van 21 wilde er de tramsporen kruisen om in de Zaanstraat te rijden, maar had mogelijk niet gezien dat er op datzelfde moment een tram aan kwam rijden. De tramchauffeur ging vol in de remmen, maar kon de aanrijding niet meer vermijden.

De tram was net vertrokken aan een halte op de Sint-Bernardsesteenweg, maar moest alweer stoppen aan de verkeerslichten op het kruispunt met de Zaanstraat. Toen de tram mocht doorrijden, kreeg ook het verkeer op de rijbaan groen licht. Daar wilde een automobilist de rijweg kruisen, maar had de tram mogelijk niet zien aankomen.

De voorkant van de tram botste tegen de deur aan de bestuurderszijde van de auto. De automobilist van 21 kon door de schade niet zelf uit z’n voertuig geraken en werd door de brandweer bevrijd. Hij liep lichte verwondingen op en werd naar het Sint-Vincentiusziekenhuis overgebracht. Op de tram zaten geen passagiers, de bestuurder van 41 liep geen verwondingen op.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio