Bekende Antwerpse straatmuzikant brengt cover van Ed Sheeran

Print

Video: YouTube

Antwerpen -

Toby Jacobs (27), de pianist die je vaak terugvindt op zijn vertrouwde plek op de Meir, bracht gisteren zijn versie van ‘Perfect’ uit op YouTube. Het liedje, oorspronkelijk van Ed Sheeran, doet het alvast goed op de sociale media

Als u regelmatig over de Meir loopt, kent u hem ongetwijfeld. Toby Jacobs (27), de bekendste straatmuzikant van Antwerpen, zit met zijn piano vaak in de buurt van het standbeeld van Antoon van Dyck. Met zijn looks en zijn mooie muziek doet de Antwerpse artiest heel wat meisjesharten sneller slaan. Een jonge fan maakte in 2011 een fanpagina aan op Facebook. De pagina verzamelde in een mum van tijd 19.000 enthousiastelingen die hem maar al te graag op de Meir zien spelen. “De kracht van sociale media werd me toen heel duidelijk. Ik kreeg honderden vriendschapsverzoeken op Facebook, het ging heel hard.”

Fulltimemuzikant

De pianist timmert nu hard aan de weg als fulltimemuzikant. Naast eigen nummers, brengt hij regelmatig covers van beroemde deuntjes. “Als beginnend artiest zijn muziekcovers van hits de ideale manier om een groot publiek te bereiken”, zegt hij. “Van de covers maak ik ook videoclips om op YouTube te delen. Die van ‘Despacito’ werd maar liefst 280.000 keer bekeken.” Eerder coverde Jacobs al ‘Shape of You’ van Ed Sheeran en nu brengt hij zijn versie van ‘Perfect’ van de Britse singer-songwriter.

Bekende Antwerpse straatmuzikant brengt cover van Ed Sheeran
Foto: YouTube

De muziekvideo werd opgenomen in het Godshuis in Sint-Laureins. “Het is een heel romantisch nummer dat volgens mij veel op trouwfeesten zal worden gedraaid. Ik wilde het ook in de trouwsfeer neerzetten. De zaal van Het Godshuis straalt exact uit wat ik voor ogen had.” Die sfeer is hem trouwens niet onbekend. Om bij te verdienen speelt hij namelijk regelmatig op huwelijksfeesten.

Daarnaast verkoopt de pianist ook zijn eigen muziek. Na zijn eerste cd ‘Impressions’, die doorgaans in de instrumentenkoffer naast zijn piano ligt en die je ook online kan terugvinden, beloofde hij zijn fans dat er ook een tweede cd aankomt. Dat kan nochtans wel een werk van lange adem worden. “Ik ben mijn grootste criticus. Als ik iets doe, moet het echt goed zijn.”

LEES OOK: (+) Op pad met Toby Jacobs, de bekendste straatmuzikant van Antwerpen: “Muziekschool ging me te traag”

Bekende Antwerpse straatmuzikant brengt cover van Ed Sheeran
Foto: Jeroen Hanselaer
MEEST RECENT