© Bokrijk

Niet te missen in de week van zaterdag 25 augustus tot en met 31 augustus

Heel de zomer lang organiseren we activiteiten voor kinderen. Hier vind je onze tips voor deze week.

Bokrijk
  1. Gestrikt! Textiel kenmerkt vaak speciale momenten in ons leven: je trouwjurk, een uitgekozen vestje voor een bijzondere dag, het favoriete hemd van een geliefde, een stuk stof waar je iets waardevols in opbergt of gewoon een leuk item dat je koestert. Comme les Loups is een Belgisch accessoirelabel dat mooie, luxueuze of betekenisvolle stoffen omzet in strikken en dassen. In samenwerking met het Openluchtmuseum Bokrijk en haar bezoekers presenteert Isabel Naessens van Comme les Loups op zaterdag 25 augustus een collectievorming van een capsulecollectie strikken en dassen op basis van betekenisvolle stoffen die bezoekers hebben geschonken.
  2. Speciale weeftechnieken Ervaren en gepassioneerde weefster Martine Geladi gaat steeds op zoek naar nieuwe technieken en materialen en toont op zondag 26 augustus de Keskusta weeftechniek. Laatste kans om…
  3. Met de boer op stap te gaan Wist je dat er één persoon dagelijks overnacht in het Openluchtmuseum? Dat is de boer van Bokrijk, die dag in dag uit voor de dieren zorgt. De hele zomervakantie lang kan je op maandag met hem mee op stap om er alles over te weten te komen.
  4. Je handen uit de mouwen te steken Begint het bij het zien van de restauraties in het museum ook te kriebelen? Pak dan in de workshop vakwerkbouw op maandag en donderdag zelf een bouwplan in de hand. Aan de hand van pen-en-gat verbindingen zet je een vakwerkconstructie op schaal recht.
  5. Samen met de imker een bijenkast te openen Bij mooi weer neemt onze imker iedere dinsdagnamiddag enkele bezoekers mee op sleeptouw. De deelnemers krijgen een kapruin aan en mogen samen de bijenkasten openen.
  6. Al je vragen te stellen aan de vakmensen van Bokrijk In de periode 2017 - 2021 zullen de 120+ gebouwen van het Openluchtmuseum worden gerestaureerd. Uiteraard zorgen deze werken voor de nodige bedrijvigheid, maar ze maken een museumbezoek ook extra interessant. Je krijgt zo een beter zicht op de uiteenlopende bouwtechnieken die bij een restauratie komen kijken, waaronder ook traditioneel vakwerk zoals lemen, vitsen en strodekken. Iedere woensdag staan onze eigen vakmensen paraat om je vragen over deze restauratie technieken te beantwoorden. Je vindt ze aan de Mikke van Lo waar ze volop aan het werk zijn.
  7. Het avontuur van de Bokkenrijders te ontdekken Op vrijdagnamiddagen moet je in Bokrijk zijn om te komen luisteren naar verhalen van schrijvers en vertellers. Op deze laatste dag van de vakantie is het de beurt aan het verhaal van de Bokkenrijders dat je op drie verschillende plekken in het museum kan komen beluisteren.