© Bokrijk

Niet te missen in de week van zaterdag 18 augustus tot en met vrijdag 24 augustus

Heel de zomer lang organiseren we activiteiten voor kinderen. Hier vind je onze tips voor deze week.

Bokrijk
  1. Young Talent Sep Verboom aan het werk Onlangs won Sep de Henry Van De Velde Award voor Young Talent. De jury beschouwt Sep Verboom als een schoolvoorbeeld van wat de ontwerper de dag van vandaag moet zijn: niet alleen maker en bedenker, maar ook inspirator en connector, en natuurlijk: wereldverbeteraar. In Bokrijk gaan we de uitdaging aan om twee ambachten te laten communiceren op vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 augustus, met als resultaat een nieuw product voor de museumshop.
  2. Een klomp met vissenleer Natalie Van Lijsebettens van Collectif d’Anvers laat zich inspireren door de klompenmaker en gaat op zondag 19 augustus aan de slag met dit traditionele schoeisel en combineert het met vissenleer. Een materiaal waar zij als schoenenontwerpster in haar atelier dagdagelijks mee werkt.
  3. Rommelman De voorlaatste woensdag van de vakantie staat “Rommelman” van Koen Swaneberg op het programma van het wekenlijkse figurentheater. “Rommelman” woont graag tussen zijn rommel. Hij is verzot op rommel! Want soms is het in zijn hoofd ook een rommeltje. En met rommel verveelt hij zich nooit. Koen Swanenberg is acteur en poppenspeler o.a. bij FroeFroe. Hij speelt mee in Bambole, Fausto, Midzomernachtsdroom…
  4. Ontdek de toekomst van materialen Op vrijdag 24 augustus kan je op de interactieve stand van designstudio Glimps zelf experimenteren met nieuwe biomaterialen en een reeks prototypes ontdekken van producten recht uit een duurzame toekomst! Voor jong en oud.
  5. Een paar schoenen uit leer van paddenstoelen ?! Schoenontwerpster, Kristel Peters, met een passie voor duurzaam ontwerp, maakt speciaal voor Bokrijk een paar schoenen met houten hak bekleed met fungi leder. Vorige maand ging ze aan de slag, i.s.m. Steven Gauwberg van Houtentiek voor deel 1 van het maakproces. Deel 2 kan je komen aanschouwen op vrijdag 24 en zaterdag 25 augustus.