© Bokrijk

Niet te missen in de week van zaterdag 11 augustus tot en met vrijdag 17 augustus

Heel de zomer lang organiseren we activiteiten voor kinderen. Hier vind je onze tips voor deze week.

Bokrijk
  1. Het geluid van de toekomst Zorg dat je smartphone op zondag 12 augustus voldoende opgeladen is. Harald Bauweraerts zal je immers op pad sturen in het museum om tal van geluiden op te nemen. Denk maar aan het slaan van de hamer op het aanbeeld, het raspen van hout, riet dat gevlochten wordt of het luik van de broodoven dat dichtgaat. De opgenomen geluidsfragmenten (samples) worden ingeladen in de computer en kunnen op die manier gebruikt worden in het maken van liedjes. Samen met zowel moderne als middeleeuwse instrumenten ritmisch en melodisch, zullen we samen een fusie creëren tussen het oude en het nieuwe.
  2. Textielontwerpster Lotte Martens aan het woord Lotte Martens bedrukt stoffen met de hand in haar atelier in Leuven, en op zondag 12 augustus ook in Bokrijk! Benieuwd naar de eeuwenoude techniek van het zeefdrukken? Ze toont je hoe dit ambacht leidt tot hippe stoffen voor Do-It-Yourselvers: duurzaam textielontwerp als gaatje in de markt.
  3. 3D Keramiek printer In 2009 bouwde Unfold haar eigen keramiek-printer. De printer volgt een pad en legt rolletjes klei bovenop elkaar. De verschillende rolletjes klei op elkaar vormen een voorwerp. Deze manier van opbouwen heeft een sterke gelijkenis met de manier waarop keramisten met klei werken. Door rollen klei op elkaar te leggen ontstaat er een sculptuur. Op die manier sluit de keramiek-printer naadloos aan in een traditie van keramisch ambacht. Gemist in juli, herkansing kan op dinsdag 14 augustus. Unfold ontwierp en produceert er speciaal voor Bokrijk een beker geprint in Bokrijk en gemaakt met lokale klei.
  4. Momu te gast in Bokrijk Op 15 augustus is het Modemuseum Antwerpen te gast in Bokrijk met het kinderatelier ‘zachte textielcollages om te kussen’. Je maakt een knotsgek kussen en experimenteert met verschillende soorten textiel en allerhande materialen. Wordt het een zelfportret, een gekke opa of gewoon een heerlijk donzig kussen om in weg te dromen?
  5. Peperkoek van de toekomst Foodarcheoloog Jeroen Van Vaerenbergh brengt een verhaal over culinair vakmanschap gebaseerd op het verleden. Samen met De Superette laat hij op woensdag 15 en zondag 19 augustus proeven van LEEFKOEK, een verhaal met beet over peperkoek van de toekomst.