© Borkijk

Niet te missen in de week van zaterdag 4 augustus tot en met vrijdag 10 augustus

Heel de zomer lang organiseren we activiteiten voor kinderen. Hier vind je onze tips voor deze week.

Bokrijk
  1. Zen op zaterdag Net als de Belgische biercultuur, de Cubaanse rumba en vele anderen staat ook yoga op de lijst van Unesco van het immaterieel cultureel erfgoed. De filosofie van yoga heeft niet enkel de Indische maar intussen ook de Westerse cultuur beïnvloed. Kom in Bokrijk op zaterdag zelf de voordelen ervaren van de houdingen en ademhalingsoefeningen. ’s Ochtends verwelkomt Saskia Deprez, ervaren yoga lerares, beginners en meer ervaren yoga beoefenaars (10u). Breng je je eigen yogamatje mee? Dan krijg je 2 euro korting. Je betaalt € 10.5 in plaats van € 12,5 per volwassene bij toegang vóór 10u. Voor families zijn er aangepaste sessies van 11.30 u. tot 12 u.
  2. Zomeravonden van Bokrijk De allereerste editie van ‘Zomeravonden’ op 3, 4 en 5 augustus laat je net iets langer van Bokrijk genieten dan anders. Met een bijzonder avondvullend programma met muziek, hapjes en drankjes blijven de deuren van het museum geopend tot 23 uur. Langer spelen in de speelschuur, een verrassend muzikaal programma in samenwerking met B Classic en unieke performances zullen er telkens een onvergetelijke en sfeervolle avond van maken.
  3. Gloednieuwe figurentheater voorstelling Ook deze woensdag hebben we opnieuw een figurentheater voorstelling in petto. Nu is het de beurt aan Steven Luca en Charlotte de Lange met hun nieuwe voorstelling ‘Cathedralia’. De jongste kijkers zullen door de spelers worden uitgenodigd om de kathedraal van 4000 suikerklontjes mee te voltooien. Of zijn het niet de poppenspelers, maar is het de bouwmeester die hulp kan gebruiken bij het hoogtepunt van zijn levenswerk?
  4. Ontdekkingswandeling van wilde planten en kruiden Elke donderdag nemen onze herboristen je mee op kruidenwandeling en ontdek je samen de kruidenpracht rond de huizen en langs de paadjes van het museum. Van de alom bekende vlier tot het minder bekende zeepkruid of kaasjeskruid. Je staat stil bij de mythes of verhalen van vroeger, de geneeskrachtige werking en culinaire mogelijkheden. Je zal versteld staan van de rijkdom die zomaar aan onze voeten ligt.
  5. Elena Peeters vertelt Op vrijdagnamiddagen moet je in Bokrijk zijn om te komen luisteren naar verhalen van schrijvers en vertellers. Ze doken in de archieven van het Openluchtmuseum en gingen vervolgens creatief aan de slag om er een eigen verhaal van te maken. Op vrijdag is het de beurt aan Elena Peeters (recent solo op het podium met de monoloog ‘Johny Boy’ in de Warande) met haar versie over De Dolfijn.