© Bokrijk

Niet te missen in de week van zaterdag 28 juli tot en met vrijdag 3 augustus

Heel de zomer lang organiseren we activiteiten voor kinderen. Hier vind je onze tips voor deze week.

Bokrijk
  1. Ontdek de toekomst van materialen Op zondag 29 juli kan je op de interactieve stand van designstudio Glimps zelf experimenteren met nieuwe biomaterialen en een reeks prototypes ontdekken van producten recht uit een duurzame toekomst!
  2. 3D Keramiek printer In 2009 bouwde Unfold haar eigen keramiek-printer. De printer volgt een pad en legt rolletjes klei bovenop elkaar. De verschillende rolletjes klei op elkaar vormen een voorwerp. Deze manier van opbouwen heeft een sterke gelijkenis met de manier waarop keramisten met klei werken. Door rollen klei op elkaar te leggen ontstaat er een sculptuur. Op die manier sluit de keramiek-printer naadloos aan in een traditie van keramisch ambacht. Gemist op 17 juli, herkansing op dinsdag 31 juli. Unfold ontwierp en produceert er speciaal voor Bokrijk een beker geprint in Bokrijk en gemaakt met lokale klei.
  3. ‘Hamermans’ van Erik Basier Ook deze woensdag hebben we opnieuw een figurentheater voorstelling in petto. Nu is het de beurt aan ‘Hamermans’, een korte maar krachtige poppentheatervoorstelling door Erik Bassier, die sommigen wellicht nog kennen van Mireille & Mathieu, of van Ultima Thule en FroeFroe. ‘Hamermans’, onbezorgd van aard en tevreden werknemer bij EB Construct, leeft zijn lichtjes hyperactieve leventje tussen hout en staal. Tot hij een vrouw tegenkomt, natuurlijk. Zij is uit heel ander hout gesneden. De 2 figuren doen hun instinctieve best om hun verliefdheid en hun verlangen naar elkaar te verwezenlijken. Ze stoten echter op een erg onverwachte hindernis…
  4. Vakvrouw van de toekomst, Selien Lips In samenwerking met PXL-MAD, School of Arts Hasselt en Luca School of Arts Genk kregen studenten de kans aangeboden om hun (eindwerk)producten voor te stellen. Ze tonen deze zomer hun werk, visie en hun denk- en maakproces. Van 1 tot en met 3 augustus maak je kennis met Selien Lips. Selien vertelt én demonstreert hoe ze de traditionele technieken van het edelsmeden omzet in hedendaagse edelsteenzettingen.
  5. Zomeravonden van Bokrijk De allereerste editie van ‘Zomeravonden’ op 3, 4 en 5 augustus laat je net iets langer van Bokrijk genieten dan anders. Met een bijzonder avondvullend programma met muziek, hapjes en drankjes blijven de deuren van het museum geopend tot 23 uur. Langer spelen in de speelschuur, een verrassend muzikaal programma in samenwerking met B Classic en unieke performances zullen er telkens een onvergetelijke en sfeervolle avond van maken.