© Bokrijk

Niet te missen in de week van zaterdag 21 tot en met vrijdag 27 juli

Heel de zomer lang organiseren we activiteiten voor kinderen. Hier vind je onze tips voor deze week.

Bokrijk
  1. Reuzenstoet Zaterdag 21 juli zijn 19 reuzen uit heel Vlaanderen te gast in het Openluchtmuseum. Een indrukwekkend zicht! Je kan ook terecht aan de reuzenstudio voor gratis kinderworkshops rond de reuzencultuur.
  2. Koetsenparade Zondag 22 juli verwelkomen we tal van antieken en historische rijtuigen met paard voor een défilé en jurering.
  3. Vakvrouw van de toekomst, Lieke Li. In samenwerking met PXL-MAD, School of Arts Hasselt en Luca School of Arts Genk kregen studenten de kans aangeboden om hun (eindwerk)producten voor te stellen. Ze tonen deze zomer hun werk, visie en hun denk- en maakproces. Van 26 tot en met 31 juli maak je kennis met Lieke Li. Ze laat je op een interactieve manier de techniek en mogelijkheden ontdekken van imitatie marmer via haar stuc-box.
  4. 120 tegen 2021 In de periode 2017 - 2021 zullen de 120+ gebouwen van het Openluchtmuseum worden gerestaureerd. Uiteraard zorgen deze werken voor de nodige bedrijvigheid, maar ze maken een museumbezoek ook extra interessant! Je krijgt zo een beter zicht op de uiteenlopende bouwtechnieken die bij een restauratie komen kijken, waaronder ook traditioneel vakwerk zoals lemen, vitsen en strodekken. Iedere woensdag staan onze eigen vakmensen paraat om je vragen over deze restauratietechnieken te beantwoorden.
  5. Een paar schoenen uit leer van paddenstoelen ?! Schoenontwerpster, Kristel Peters, met een passie voor duurzaam ontwerp gaat aan de slag, i.s.m. Steven Gauwberg van Houtentiek en maakt speciaal voor Bokrijk een paar schoenen met houten hak bekleed met fungi leder. Deel 1 van het maakproces kan je komen aanschouwen op vrijdag 27 en zaterdag 28 juli.