© Bokrijk

Niet te missen in de week van zaterdag 14 tot en met vrijdag 20 juli

Heel de zomer lang organiseren we activiteiten voor kinderen. Hier vind je onze tips voor deze week.

Bokrijk
  1. Vakvrouw van de toekomst, Eva Schrooten In samenwerking met PXL-MAD, School of Arts Hasselt en Luca School of Arts Genk kregen studenten de kans aangeboden om hun (eindwerk)producten voor te stellen. Ze tonen deze zomer hun werk, visie en hun denk- en maakproces. Van 14 tot en met 19 juli maak je kennis met Eva Schrooten. Ze liet zich voor haar bachelor project inspireren door haar muzikale familie. De ontwikkelde juwelen leggen het verband met de instrumentenbouw en het inlegwerk, dat er wordt op toegepast. Van 20 juli tot en met 25 juli ontfermt Lies Fauconnier zich over de vraag hoe zij als ontwerper, makers van textiel kan inspireren om te vernieuwen in het productieproces. Ze komt graag over haar bevindingen en experimenten vertellen en demonstreren.
  2. Bijzonder vlechtwerk Esmé Hofman, gekend voor bijzonder vlechtwerk, autonoom fijnscheenwerk en bijzondere vlechtobjecten demonstreert haar vakmanschap op dinsdag 17 en woensdag 18 juli.
  3. 3D Keramiek printer In 2009 bouwde Unfold haar eigen keramiek-printer. De printer volgt een pad en legt rolletjes klei bovenop elkaar. De verschillende rolletjes klei op elkaar vormen een voorwerp. Deze manier van opbouwen heeft een sterke gelijkenis met de manier waarop keramisten met klei werken. Door rollen klei op elkaar te leggen ontstaat er een sculptuur. Op die manier sluit de keramiek-printer naadloos aan in een traditie van keramisch ambacht. Niet te missen, aanwezig op dinsdag 17 juli. Unfold ontwierp en produceert er speciaal voor Bokrijk een beker geprint in Bokrijk en gemaakt met lokale klei.
  4. Op stap met de imker Bij mooi weer neemt onze imker iedere dinsdag namiddag enkele bezoekers mee op sleeptouw. De deelnemers krijgen een kapruin aan en mogen samen de bijenkasten openen.
  5. Verhalen Wekelijks geven de gebouwen van Bokrijk hun verhalen prijs via een boeiende vertelling. Op vrijdag 20 juli is het de beurt aan het verhaal over de bokkenrijders.