Pieter Embrechts wordt de nieuwe gastheer van Night of the Proms

Foto: Koen Bauters

Pieter Embrechts wordt de nieuwe gastheer van Night of the Proms

Print
Antwerpen -

Pieter Embrechts zal dit jaar Night of the Proms in het Antwerpse Sportpaleis presenteren. Hij wordt de opvolger van Kobe Ilsen, die de vorige drie edities voor zijn rekening nam. De Antwerpenaar zal bovendien ook zelf voor muzikale inbreng zorgen. “De combinatie van zingen en presenteren maakte de vraag meteen gelaagder én spannender”, vertelt Embrechts aan VRT NWS.

Na dertig seizoenen Carl Huybrechts, die in 1985 de eerste gastheer was van Night of the Proms in ons land, en drie seizoenen Kobe Ilsen wordt Pieter Embrechts de kersverse presentator van de concertreeks in het Sportpaleis. Embrechts werd drie jaar geleden al gevraagd om het muziekfestival te presenteren. “Ik was erg geschrokken van die vraag, want de Proms kende ik eigenlijk enkel van op televisie”, zegt Embrechts tegen VRT NWS. “Ik was toen met andere projecten bezig en dus heb ik bedankt voor het aanbod.”

De zanger en acteur maakte vorig jaar al zijn eerste opwachting tijdens Night of the Proms. Toen bracht hij samen met de Gentse Isabelle A een virtueel duet op het scherm boven het podium.“Ik ben toen gaan kijken en ik was behoorlijk gecharmeerd”, vertelt de zanger. “Ook de vormgeving en de muzikale openheid van het evenement sprak mij wel aan.”

Eigen muzikale inbreng

Pieter Embrechts wordt de nieuwe gastheer van Night of the Proms
Foto: Koen Bauters

Embrechts zal ook zelf enkele nummers brengen op Night of the Proms. “Ik kreeg de vraag of ik de avond niet enkel wilde presenteren, maar ook zelf muzikaal een inbreng wilde hebben. Toen ik hoorde dat Suzanne Vega een van de artiesten zou zijn, heb ik toegezegd.”

Voor het eerst zal de gastheer van Night of the Proms in ons land ook zelf enkele nummers brengen. In de Nederlandse versie van de concertreeks gebeurd dat al langer met succes. “De combinatie maakte de vraag meteen gelaagder én spannender. Het is een mooie gelegenheid om mijn werk voor een groot publiek te brengen”, aldus Embrechts.

Night of the Proms vindt dit jaar plaats op 23 en 24 november in het Antwerpse Sportpaleis. Het muziekspektakel brengt traditiegetrouw optredens van artiesten uit uiteenlopende genres, vermengd met klassieke muziek. De organisatie pakt dit seizoen uit met Suzanne Vega en Milow als eerste namen. Op de bekendmaking van andere artiesten is het nog even wachten.

DOEN!