Vijf zomerse kinderactiviteiten als remedie tegen de (eerste) verveling

Kaatje is van de partij tijdens de zomertour van jongerenzender Ketnet. Foto: Ketnet

Vijf zomerse kinderactiviteiten als remedie tegen de (eerste) verveling

Print
Schoolgaande kinderen twee maanden lang entertainen vraagt creativiteit, vooral als je wat afwisseling wil brengen in het aanbod. GvA zet je op weg: vijf activiteiten die deze week uit de band springen.

Toveren met kleuren

Wat kan een kunstenaar vertellen met kleuren? Welke kleuren zijn net als in het echt en welke niet? Welke kleuren maken je vrolijk en welke misschien een beetje bang? Tijdens de zomer komen kinderen het allemaal te weten. In het atelier van het MAS experimenteren ze met kleuren en maken ze hun eigen kunstwerken, geïnspireerd op de barokke periode.

Praktisch: op 10/07 om 13.30u in het MAS, Hanzestedenplaats 1, Antwerpen. Deelnemen kost 40 euro.

 

Workshop naaien

In dit atelier maak je op drie namiddagen tijd een zomerjurk die je op zes verschillende manieren kan dragen. Naaiervaring is niet vereist, maar wel mooi meegenomen.

Praktisch: van 10/07 tot 12/07 bij Madame Tirette, Kerkstraat 58, Antwerpen. www.madametirette.be

 

Incredibles 2

De superhelden zijn terug en stelen opnieuw de show in Incredibles 2. In dit nieuwe avontuur staat Helen in de spotlight als superheld, terwijl Bob dagelijkse heldendaden verricht in het huishouden, met Violet, Dash en baby Jack-Jack, wiens superkrachten nog ontdekt moeten worden. De familie staat alleen al snel op zijn kop als er een briljante schurk opduikt met een meesterplan dat alles in gevaar brengt.

Praktisch: alle dagen te zien in UGC en Kinepolis. Alle info op www.ugc.be en www.kinepolis.be

 

Ketnet Zomertour

Tijdens de zomertour van jongerenzender Ketnet kunnen bezoekers op de foto met alle Ketnet-artiesten, meedoen aan supercoole spelletjes en genieten van een fantastische show met hun favoriete Ketnet-gezichten, zoals Sien en Thomas, Olly Wannabe, Nachtwacht en De KetnetBand. Voor de kleinsten zijn er o.a. Kaatje, Viktor en Kamiel.

Praktisch: op 11/07 van 14 tot 18u op de Antwerpse Groenplaats. De toegang is gratis. www.ketnet.be

 

Zomerknutselen

In het piratennest van de bibliotheek van Hoboken kunnen stoere jongens en meisjes tijdens de zomervakantie lekker knutselen rond het thema piraten.

Praktisch: op 12/07 van 14 tot 16u in de bibliotheek van Hoboken, Kapelstraat. www.gravenhof.org

 

DOEN!