Dit artikel is exclusief voor jou.

Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Sterrenchef Roger van Damme verfijnt zijn desserten met 3D-printer

3D-printing is tegenwoordig overal. Maar op je bord verwacht je het niet direct. Eten uit een printer? Jawel, Roger van Damme, sterrenchef en Beste Patissier ter Wereld, laat figuren voor zijn desserts uit de printer komen. “Zo kunnen we fijner en sneller werken. Bovendien tillen we het niveau van onze gerechten weer een stukje op.”

Apetrots is hij op zijn nieuwe 3D-printers. En terecht. “Zo’n printer neemt ons een hoop werk uit handen. Maar omdat hij zo precies werkt, tillen we het niveau van de keuken weer op”, meent de chef-kok van Het Gebaar.

Die voorspelde zo’n tien jaar geleden al de intrede van 3D-printing in zijn stiel. “Het was ook een wens, want we komen van ver. Omdat ik graag met vormen werk, moesten we die eerst in plastic maken. Dat was de basis voor een mal in silicone. De volgende stap was dat we die mallen gingen ...

Meest gelezen GVA+

Sportartikels voor abonnees