© DVH

Juwelier die overvaller doodschoot wordt met de dood bedreigd

De juwelier die zaterdagmiddag in Oostakker een vluchtende overvaller doodschoot, heeft doodsbedreigingen ontvangen van de familie van de vermoedelijke dader. De advocaat van de juwelier, Walter Van Steenbrugge, laat ondertussen weten dat de man handelde uit wettige zelfverdediging. “Mijn cliënt vuurde omdat hij hoorde dat ze op hem wilden schieten. Ze hadden hem eerder bedreigd met een kalasjnikov en het geweer tegen de slaap van zijn zus gezet.”

mtm, cma

Twee gewapende mannen overvielen zaterdag rond het middaguur een juwelier in de Bredestraat in Oostakker. De mannen probeerden met hun buit op een bromfiets te ontkomen, waarbij de juwelier hen met een vuurwapen achterna ging en schoot. Een van de overvallers werd geraakt en overleed ter plaatse.

De juwelier werd opgepakt op verdenking van doodslag, maar werd na verhoor door de onderzoeksrechter vrijgelaten onder strenge voorwaarden. De familie van de doodgeschoten overvaller bedreigt hem intussen met de dood. Zowel de juwelier als zijn familie krijgen intussen extra bescherming van de politie.

Overvallers gingen bijzonder agressief tewerk

“Uit de eerste verhoren zou blijken dat de overvallers bijzonder agressief te werk gingen”, klinkt het nog in een persbericht. “De juwelier zou geschopt en geslagen zijn alsook bedreigd met een vuurwapen.” Tijdens de overval waren ook klanten en familieleden van de juwelier aanwezig. Zij werden eveneens bedreigd met een vuurwapen. De tweede overvaller wist te ontkomen en is nog altijd spoorloos. De zoektocht naar hem wordt verder gezet.

Nu in het nieuws