© REUTERS

Kevin De Bruyne: "Was dus niet arrogant om vooraf te zeggen dat we wereldkampioen konden worden"

Kevin De Bruyne heeft maandag, een dag voor de halve finale op de Wereldbeker tussen de Rode Duivels en Frankrijk, de pers toegesproken. De Manchester City-middenvelder toonde zich eens te meer erg nuchter. Al besefte hij ook wel dat een WK niet te vergelijken valt met de nationale competities doorheen het jaar.

“Ik kijk uit naar de wedstrijd”, opende De Bruyne. “Een halve finale op de Wereldbeker wil iedereen spelen. We hebben een heel sterke ploeg. We spelen als team al 7-8 jaar samen. De coach heeft ons meer geloof gegeven dat we het WK echt kunnen winnen. Het was voor het WK dus niet arrogant te zeggen dat we wereldkampioen wilden worden. Er zijn 14-15 landen die van tevoren hetzelfde zeggen. Op een WK is het altijd nu of nooit. Het is helemaal anders dan een wedstrijd in de competitie, omdat je een verliespartij niet meer kan goedmaken. Persoonlijk voel ik niet meer druk dan anders, ook al kijken er meer mensen.”

Onder Roberto Martinez verloren de Rode Duivels maar één interland. De vriendschappelijke wedstrijd tegen Spanje in september 2016, de eerste oefenmatch van de huidige bondscoach. Sindsdien zijn de Belgen ongeslagen. “Roberto Martinez heeft iets gebouwd op het potentieel dat er in deze selectie zat. Wij zijn al zeven jaar samen. Martinez heeft het geloof er in gebracht dat we iets kunnen realiseren. Meer dan bij de vorige toernooien geloven we er daarom in.”

“Mbappé is een ster”

De Rode Duivels kijken dinsdag met Kylian Mbappé één van de sensaties van het WK in de ogen. “Mbappé is een ster geworden”, vervolgde KDB. “Hij heeft een ongelooflijk jaar gekend en zal de komende vijftien jaar de grote speler van het Franse voetbal worden. Hopelijk speelt hij morgen niet zijn beste match.”

De vroegere ster van het Franse voetbal zit inmiddels bij de Belgische nationale ploeg: assistent-bondscoach Thierry Henry. “Ik weet niet of hij de Marseillaise zal zingen”, zegt De Bruyne. “Ik zou dat niet eens raar vinden. Maar ik moet zeggen dat hij niet zo veel vertelt over Frankrijk. Het wordt misschien een moeilijke dag voor hen. Maar hij werkt nu voor België en dit is nu zijn job. Zo gaat dat in het voetbal.”

De Bruyne verwacht dinsdag een meer gesloten wedstrijdverloop dan tijdens de kwartfinale tegen Brazilië. “De wedstrijd zal waarschijnlijk iets meer gesloten zijn. Al kan dat ook niet zo zijn, als er een snelle goal valt. Dat valt niet te voorspellen. Beide teams beschikken over een aantal heel goede spelers. Iedereen zal zijn uiterste best doen.”

MEER OVER DE RODE DUIVELS

Meer voetbalnieuws