© Kioni Papadopoulos

Urenlang chaos in Waaslandhaven nadat chauffeur signalisatieborden opzij zet

In de Waaslandhaven is maandagochtend enorme verkeershinder ontstaan omdat een vrachtwagenchauffeur enkele signalisatieborden aan de kant had geschoven. Op beelden van het Vlaams Verkeerscentrum is te zien hoe iemand rond 5u op de R2 aan de afrit Waaslandhaven-Noord de borden opzij schuift. Gevolg: tientallen chauffeurs reden zich hopeloos vast op de werf daar.

dvd

Afgelopen weekend startte een nieuwe fase van de werken aan het complex Waaslandhaven-Noord. De laatste afrit vóór de Liefkenshoektoltunnel is sindsdien afgesloten, waardoor het verkeer dat de haven in wil, ongewild in de Liefkenshoektunnel kan belanden.

Vermoedelijk om die reden zette maandagochtend vroeg een vrachtwagenchauffeur de signalisatieborden opzij, waardoor het wel mogelijk werd om de afrit te nemen. Heel wat chauffeurs volgden slaafs en reden zich hopeloos vast op de werf. Totale chaos volgde, want al dat verkeer kon niet anders dan, onder begeleiding van de wegpolitie, achteruit uit de ‘fuik’ te rijden.

Ondertussen is de situatie min of meer genormaliseerd, maar het blijft erg druk in de omgeving. De politie heeft nu betonnen blokken geplaatst zodat ze niet meer verplaatst kunnen worden. Er wordt ook gezocht naar extra oplossingen, want ook de omleidingsroute wordt door heel wat (buitenlandse) chauffeurs niet naar behoren gevolgd.

De chauffeur die de signalisatieborden heeft verplaatst, is niet geïdentificeerd. Zijn nummerplaat is op de camerabeelden van het Vlaams Verkeerscentrum niet leesbaar.

MEER OVER Haven Antwerpen

Nu in het nieuws