© jaa

DISCUSSIE. Bent u nu trotser om Belg te zijn door de glansprestatie van de Rode Duivels?

De Rode Duivels hebben een historische prestatie neergezet door zich te plaatsen voor de halve finale van het WK voetbal. De euforie die daarmee gepaard gaat vertaalt zich in het straatbeeld. Er is nauwelijks nog een gevel, laat staan een straat, te vinden waar geen Belgische driekleur trots wappert.

joro

Duiden al die nationale vlaggen op een plotse opstoot van trots voor de natie en is het Belgiëgevoel bij de inwoners plots groter dan ooit? Of worden die vlaggen over een aantal weken weer proper opgeborgen en ebt dat gevoel van verbondenheid snel weer weg?

Volgens politicoloog Dave Sinardet is er wel degelijk sprake van een toenemend Belgiëgevoel, waar de prestaties van de Rode Duivels zeker een bijdrage aan leveren. “Het taboe op het Belgiëgevoel neemt af. Meer Vlamingen durven zich openlijk met België te identificeren”, zegt Sinardet.

LEES OOK: Heeft Belgische euforie effect op verkiezingen? “Niet fijn voor Vlaams-nationalisten”

Maar hoe voelt u het persoonlijk aan? Voelt u zich sinds de glansprestatie van onze nationale ploeg plots iets meer verbonden met ons landje, of heeft dit volledig geen invloed op uw identiteitsgevoel?

Geef hier uw mening: