© eva

Deze winkels sluiten dinsdag vroeger de deuren voor de wedstrijd van de Rode Duivels

Een buitengewone wedstrijd vraagt buitengewone openingsuren. De warenhuisketens Delhaize en Lidl gaan hun winkels in België dinsdag al om 19 uur sluiten, in plaats van 20 uur. Ook elektroketen Mediamarkt meldt dat ze dinsdag uitzonderlijk al om 19 uur zullen sluiten. De werknemers krijgen zo de mogelijkheid om de wedstrijd tussen België en Frankrijk, in de halve finale van het WK voetbal, te bekijken, zo delen de ondernemingen mee. Colruyt en Carrefour zullen zich wel aan de gebruikelijke openingsuren houden.

tg, krs

“Dinsdag vindt er een uitzonderlijk voetbalwedstrijd plaats, een historische zelfs. De Rode Duivels zullen hun halve finale spelen op het WK. Alle winkelketens hebben de afgelopen weken op een of andere manier kunnen profiteren van de merchandising rond de wereldbeker. Zullen de werknemers van de handel de enigen zijn die een gedeelte van deze legendarische wedstrijd zullen missen?”, vraagt Jan De Weghe van BBTK handel en distributie zich af in een open brief.

Hij vraagt alle werkgevers van de handel dat ze hun openingsuren dinsdag zodanig zouden aanpassen dat iedereen de wedstrijd kan volgen, indien men dit wenst. Nu zijn veel winkels open tot 20 u., wanneer de wedstrijd begint.

“Jullie zullen geen ‘anekdotisch’ zakencijfer verliezen aangezien quasi alle inwoners van België aan hun televisie zullen gekluisterd zitten”, klinkt het nog.

Carrefour

Winkelketens Carrefour en Colruyt doet alvast niet mee. “Niet iedereen kijkt naar het voetbal. Voor die mensen blijven we gewoon open Maar ook voetbalfans moeten de kans hebben om op het laatste nippertje nog inkopen te doen”, zegt Baptiste Van Outryve van Carrefour.

Delhaize sluit dinsdag alle 128 supermarkten in België uitzonderlijk om 19 u. in plaats van 20 u. zodat onze medewerkers in de winkels op tijd de match kunnen bekijken. Deze uren worden doorbetaald door Delhaize”, zegt woordvoerder Roel Dekelver.

Welke winkels uiteindelijk nog gehoor geven aan de oproep van de vakbond is nog niet duidelijk. Wie dinsdagavond wil winkelen, kijkt best even op de website om te controleren of de openingsuren van zijn of haar winkel gewijzigd zijn.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio