© AFP

Geschorste Meunier vervangen tegen Frankrijk? Er zijn twee opties

Thomas Meunier is na twee gele kaarten geschorst voor de halve finale tegen Frankrijk. Zijn plaats in het team wordt morgen ingenomen door Yannick Carrasco of Thomas Vermaelen.

lvdw

Positioneel is Nacer Chadli de speler die het meest in ­aanmerking komt om de geschorste Thomas Meunier op de rechterflank te vervangen. De middenvelder van West Bromwich speelde tegen ­Brazilië op de linkerflank, maar kan op de beide flanken uit de voeten. Met Chadli op rechts zal bondscoach ­Roberto Martinez de open­gevallen linkerflank ­moeten invullen. Er zijn twee mogelijkheden.

1. Yannick Carrasco

Dat is op het eerste gezicht de meest logische keuze, want hij begon als basisspeler op die positie aan het WK.

Tegen Panama, Tunesië en ­Japan stond hij in de basis. Hij gaf een minder frisse ­indruk en werd voor Brazilië door Chadli vervangen. ­Carrasco is de aanvallende ­optie in de verschillende ­plannen van bondscoach ­Roberto Martinez.

2. Thomas Vermaelen

Mogelijk kiest de bondscoach tegen Frankrijk voor wat meer voorzichtigheid. Dan komt Vermaelen in beeld. De 32-jarige verdediger mocht ­tegen Brazilië nog 12 minuten invallen. Hij kwam in een centrale rol in de defensie en Jan Vertonghen schoof door naar de linkerkant. “Dat is de optie waarin ik zou spelen. Ik hoop dat de coach daarvoor kiest”, aldus een hoopvolle Vermaelen gisteren. Vermaelen, aan dit WK met een blessure begonnen, speelde tegen Engeland de hele wedstrijd en is na zijn blessure helemaal fit.

Met Vermaelen op het veld is ook de minder waarschijnlijke variant mogelijk dat Chadli gewoon op links blijft en ­Alderweireld doorschuift naar de rechterflank.