© BELGA

LottoNL-Jumbo gaat vol voor Wout van Aert

Verhuist Wout van Aert naar LottoNL-Jumbo? Het Nederlandse team gaat alvast vol voor de wereldkampioen veldrijden én heeft zelfs een budget klaar om het huidige contract af te kopen zodat hij al in 2019 in Nederlandse loondienst kan fietsen. Van Aert beslist na de Ronde van Oostenrijk, waar hij aan de slag is, over zijn toekomst.

gvdl

Het voorjaar van Wout van Aert heeft indruk gemaakt op zowat alle WorldTourploegen. Maar de renner van Veranda’s Willems-Crelan ligt bij zijn huidige werkgever nog onder contract tot eind 2019 en kan dus enkel het team verlaten als zijn contract wordt afgekocht. Het Nederlandse LottoNL-Jumbo zou daartoe bereid zijn. Cosponsor Jumbo wil in 2019 dertig winkels openen in België en zou daarom graag een Belgisch uithangbord in het team zien. Tim Wellens werd al intensief gepolst, maar die heeft intussen zijn contract bij Lotto-Soudal verlengd. En zo kwam Van Aert in het vizier.

Ook materiaalsponsor Bianchi, dat nochtans geen ervaring heeft in de cross, zou de komst van Van Aert toejuichen. De Italianen zijn al bezig met de ontwikkeling van een crossfiets. LottoNL-Jumbo zal wel diep in de geldbeugel moeten tasten, wil het Van Aert over de streep trekken. De Kempenaar heeft al een riant aanbod van Bahrain-Merida op zak een ook zijn huidige werkgever Veranda’s Willems heeft Van Aert een flink verbeterd voorstel gedaan.

MEER OVER Wout van Aert

Meer sportnieuws