© Mercedes F1 team

Lewis Hamilton tijdens GP van Groot-Brittannië verkozen tot 'Driver of The Day'

Lewis Hamilton is tijdens zijn thuisrace op het circuit van Silverstone door de F1-fans verkozen tot 'Driver of the Day'.

F1journaal.be

De Brit mocht van op de polepositie vertrekken maar kende een slechte start waarna er even later contact was met Kimi Raikkonen. Hamilton spinde en viel terug naar achteraan het rijdersveld. Van daaruit zette hij een sterke inhaalrace neer en finishte hij, weliswaar een beetje geholpen door de safety car, op de tweede plaats.

Niet alleen het aanwezige publiek op het circuit kon de sterke inhaalrace van Hamilton smaken, ook de fans die de race op tv volgden wisten de sterke inhaalrace te appreciëren. Hamilton werd dan ook door de F1-fans verkozen tot 'Driver of The Day'. Het is de tweede keer dit seizoen dat de Brit verkozen werd.

Overzicht winnaars 'Driver of The Day-award':GP van Australië: Fernando AlonsoGP van Bahrein: Pierre GaslyGP van China: Daniel RicciardoGP van Azerbeidzjan: Charles LeclercGP van Spanje: Lewis HamiltonGP van Monaco: Daniel RicciardoGP van Canada: Sebastian VettelGP van Frankrijk: Sebastian VettelGP van Oostenrijk: Max VerstappenGP van Groot-Brittannië: Lewis Hamilton

Meer F1-nieuws op F1journaal.be:

Meer sportnieuws