Alle hens aan dek om nieuwe hoofdtribune KV Mechelen klaar te krijgen

Vlak voor de start van het bouwverlof zijn vrijdag de vlaggen gehesen op het hoogste punt van de ruwbouw van de nieuwe hoofdtribune in het stadion van KV Mechelen. De komende weken wordt er gewoon doorgewerkt om ze tegen de eerste competitiewedstrijd op 17 augustus zo veel mogelijk klaar te krijgen.

Sven Van Haezendonck

Malinwa investeert zo’n 17 tot 18 miljoen euro in de nieuwe hoofdtribune. “Allemaal geld van de club zelf”, zegt hoofdaandeelhouder. De supporters weten dat, ondanks de degradatie naar 1B, weten dat te waarderen. Op dit moment zijn er bijna 10.000 abonnementen verkocht.

Vrijdag heeft Olivier Somers samen met CEO Kurt Geens van Verelst, de aannemer die de tribune bouwt, de vlaggen gehesen op een twintigtal meter hoogte. “Het hijsen van de vlag op het hoogste punt van een ruwbouw komt van een oude traditie. Vroeger gebeurde dat door een meiboom te plaatsen, om zo de nieuwe eigenaars veel geluk te wensen”, legt Verelst uit.

Met de nieuwe tribune erbij heeft het stadion van KV Mechelen straks 17.000 zitjes. “Daarmee voldoen we aan de normen van de Uefa-classificatie in categorie 4”, zegt Olivier Somers nog.

© Joren De Weerdt

© Joren De Weerdt

© Joren De Weerdt

© Joren De Weerdt

© Joren De Weerdt

© Joren De Weerdt

© Joren De Weerdt

MEER OVER KV Mechelen

Meer voetbalnieuws