© svh

Stadslijst na referendum: "Nog meer parken, betere voetpaden en fietspadenplan"

Zo'n 1.300 Mechelaars hebben de voorbije weken de vragenlijst van het 'Groot Mechels Referendum' van de stadslijst Vld-Groen-m+ ingevuld. Daaruit heeft de lijst al tien prioriteiten voor haar verkiezingsprogramma geselecteerd.

Sven Van Haezendonck

De voorbije 14 weken zijn kandidaten in heel Mechelen op stap geweest. Morgen, zaterdag doen ze dat een laatste keer in de binnenstad. "Ook al besturen velen van ons al jaren de stad en zijn we dagelijks betrokken bij het maatschappelijk leven, toch leren we nog altijd enorm veel uit de schriftelijke en mondelinge reacties van stadsgenoten", zegt Bart Somers (Open Vld), lijsttrekker en burgemeester.

Een van de punten waar het grootste aantal Mechelaars voorstander van is, is het voorstel om prioriteit te maken van een fietspadenplan."Onze ambitie om de fietsstad van Vlaanderen te worden, krijgt veel steun", stelt Kristof Calvo (Groen), lijstduwer en gemeenteraadslid. 94,4% van de deelnemers aan de enquête vindt zo'n fietspadenplan een prioriteit.

Voorts vindt 78,6% het een goed idee om minstens één nieuw buurtpark per jaar te openen. "Daarom willen wij ook werk maken van een nieuw parkenplan", kondigt Somers aan. Opvallend is ook dat 89,5% ervan overtuigd is dat de kwaliteit en het onderhoud van voetpaden beter moet. "Dat had ik eerlijk gezegd niet zo ingeschat, want wij hebben al veel geïnvesteerd. Daarom willen we bij de stad een cel oprichten om de voetpaden op te volgen", zegt de burgemeester nog.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio