© Lokale Politie Antwerpen

Politie klist mannen met handtassen: “Mogelijk groep gauwdieven”

De Antwerpse politie heeft woensdag drie mannen gearresteerd van wie vermoed wordt dat ze deel uitmaken van een groep rondtrekkende gauwdieven.

dvd

Woensdagnamiddag merkte een hoofdinspecteur van de Antwerpse politie die op weg was naar huis een verdacht voertuig op in de Lange Kievitstraat. De auto met Spaanse nummerplaat bleek internationaal geseind als gestolen.

“De hoofdinspecteur verwittigde meteen zijn collega’s om de verdachten in en rond het voertuig te controleren”, zegt de Antwerpse politie in een persbericht. “Bij aankomst van de politie probeerden de zes verdachten aan de controle te ontkomen. De aanwezige ploegen konden na een korte achtervolging drie verdachten vatten en arresteren.”

Geen van de verdachten wou een identiteitsbewijs voorleggen, maar na controle werden onder meer Zuid-Amerikaanse identiteitsdocumenten aangetroffen. In het voertuig vond de politie onder meer verschillende handtassen , wat mogelijk duidt op een rondtrekkende groep gauwdieven. De politie onderzoekt de zaak.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio