Elvis Costello vecht tegen kanker en zegt tournee af, drie dagen na concert in Deurne

Eerder deze week stond Elvis Costello nog op het podium in het Openluchttheater Rivierenhof in Deurne. Vandaag maakte de 63-jarige zanger bekend dat hij vecht tegen kanker en al de volgende concerten op zijn tournee moet schrappen.

syd

Costello (63) verontschuldigde zich tegenover zijn fans in een uitgebreide officiële mededeling. Enkele weken geleden werd hij blijkbaar behandeld voor een zeer agressief, kwaadaardig gezwel. “Mijn dokter belde me nog op om te zeggen dat ik maar beter op de lotto kon beginnen spelen omdat de operatie zo perfect gelopen was. Ik was opgelucht dat ik toch op tournee kon vertrekken.”

Het bleef echter onduidelijk hoe Costello op de operatie zou reageren tijdens zijn zware tournee. Nu is duidelijk geworden dat de gezondheidsrisico’s toch te hoog oplopen voor de zanger van onder meer ‘Veronica’, ‘Oliver’s Army’ en ‘Watching The Detectives’.

Costello wil de komende maanden alles op zijn herstel zetten. Hij kondigde wel nog aan dat hij een nieuw album klaar heeft dat dit najaar verschijnt.

Lees hier onze recensie van het concert van Elvis Costello in Deurne, eerder deze week.

Nu in het nieuws