© Borkijk

Niet te missen in de week van zaterdag 7 tot en met vrijdag 13 juli

Heel de zomer lang organiseren we activiteiten voor kinderen. Hier vind je onze tips voor deze week.

Bokrijk
  1. Music@Bokrijk Geïnspireerd door de vakmanschappen smeden, spinnen/weven, houtbewerking, … stellen Bart Braeken, Sara Gilis en Marco Cirone een unieke playlist samen. Maar ook de bezoeker kan en mag mee deelnemen. Eenvoudige versterking en percussie materiaal zal voorzien worden om zo spontane muziekcreaties te laten ontstaan op zondag 8 juli.
  2. 3D Keramiek printer In 2009 bouwde Unfold haar eigen keramiek-printer. De printer volgt een pad en legt rolletjes klei bovenop elkaar. De verschillende rolletjes klei op elkaar vormen een voorwerp. Deze manier van opbouwen heeft een sterke gelijkenis met de manier waarop keramisten met klei werken. Door rollen klei op elkaar te leggen ontstaat er een sculptuur. Op die manier sluit de keramiek-printer naadloos aan in een traditie van keramisch ambacht. Niet te missen, aanwezig op dinsdag 10 juli. Unfold ontwierp en produceert er speciaal voor Bokrijk een beker geprint in Bokrijk en gemaakt met lokale klei.
  3. Brown Field Studio Ook deze woensdag hebben we opnieuw een figurentheater voorstelling in petto. Nu is het de beurt aan Brown Field Studio met “Movo”. Movo is een kluizenaar, een onderzoeker van beweging. Hij droomt van vliegen. Samen met Mormel woont hij in zijn donkere werkruimte, omgeven door zijn ontwerpen en uitvindingen. Beweging heeft geen geheimen voor hem. Of toch?
  4. Momu te gast in Bokrijk Op 11 juli is het Modemuseum Antwerpen te gast in Bokrijk met het kinderatelier ‘zachte textielcollages om te kussen’. Je maakt een knotsgek kussen en experimenteert met verschillende soorten textiel en allerhande materialen. Wordt het een zelfportret, een gekke opa of gewoon een heerlijk donzig kussen om in weg te dromen?
  5. Peperkoek van de toekomst Foodarcheoloog Jeroen Van Vaerenbergh brengt een verhaal over culinair vakmanschap gebaseerd op het verleden. Op woensdag 11 juli laat hij je proeven van LEEFKOEK, een verhaal met beet over peperkoek van de toekomst.
  6. Speciale weeftechnieken Ervaren en gepassioneerde weefster Martine Geladi gaat steeds op zoek naar nieuwe technieken en materialen en toont op woensdag 11 juli de Moorman weeftechniek.