© BELGA

Brazilië op zijn hoede voor Rode Duivels: “Eerste keer dat we een beetje bang zijn”

Gisteren wilden we de Braziliaanse bondscoach Tite graag vragen waarom hij België nu al wekenlang een tornooifavoriet noemt, maar daar kregen we niet eens de káns toe. Tijdens een chaotische persconferentie zaten we twintig minuten lang met onze arm in de lucht, zonder één keer het woord te krijgen.

gegy

Even aankloppen bij de Braziliaanse journalisten dan maar. Weten zij hoe hun nationale ploeg tegen de Belgen aankijken? “Het is de eerste keer tijdens dit WK dat de Brazilianen een beetje schrik hebben”, zegt Ciro Campos van Estado de Sao Paolo. “Zwitserland, Costa Rica... Dat waren opwarmertjes. Nu begint het echte werk. We zijn een beetje bang. Want Fagner, onze zwakste schakel, staat tegenover Hazard, de sterkste speler van België.”

Een andere journalist beaamt de woorden van Campos. “De Brazilianen hadden eigenlijk gehoopt dat Engeland groepswinnaar zou worden. We vinden het raar dat België beweert dat Brazilië de favoriet is. Zo zien wij het niet. Wij denken dat België het ons echt moeilijk kan maken”, zegt Diego Garcia van Folha de Sao Paulo. Al is er één ding is dat de Brazilianen vertrouwen geeft, dan wel “die Belgische verdediging.” “Brazilië maakt er víér als je zo veel ruimte weggeeft als tegen Japan”, zegt Campos. “Maar dat zal de Belgen geen tweede keer overkomen, denk ik.”

MEER OVER DE RODE DUIVELS

Meer voetbalnieuws