© REUTERS

Geen drie op drie: Kirsten Flipkens verliest in tweede ronde Wimbledon van nummer twaalf van de wereld

Kirsten Flipkens (WTA 45) heeft donderdag niet kunnen stunten in de tweede ronde van Wimbledon. Flipkens verloor tegen de Letse Jelena Ostapenko (WTA 12) in twee sets. Na 56 minuten gaf het scorebord 6-1 en 6-3 aan in het voordeel van Ostapenko.

Ostapenko treft in de derde ronde Vitalia Diatchenko (WTA 132). De Russin haalde het in haar wedstrijd van de tweede ronde van de Amerikaanse Sofia Kenin (WTA 76) in 6-4 en 6-1. De partij duurde een uur en 24 minuten.

Flipkens klopte in de eerste ronde op het Londense gras de Britse Heather Watson (WTA 111) in twee sets: 6-4 en 7-5. De partij duurde een uur en 47 minuten.

LEES OOK: Makkie: Elise Mertens stoomt in twee korte sets door naar derde ronde op Wimbledon

LEES OOK: Ruben Bemelmans kan twee twee matchballen niet verzilveren tegen nummer tien van de wereld en is uitgeschakeld op Wimbledon

"Twee cadeautjes heeft ze me gegund: twee dubbele fouten. Maar er was niks aan te doen. Ze was gewoon veel te sterk", klonk 'Flipper' realistisch. "Ik lukte 70 procent van mijn eerste opslagen, en dan nog verlies ik met 6-1 en 6-3. Dat zegt alles. Ik kan moeilijk ontgoocheld zijn. Ze sloeg winners in alle richtingen en ik heb haar gefeliciteerd. Ik speelde al tegen tegen Serena en Venus Williams, Kvitova en Muguruza, en had telkens kansen om mijn spel te spelen, maar nu niet."

Wat Flipkens ook probeerde, het sloeg niet aan. "Ze bleef maar winners slaan, zelfs bij returns. Ik probeerde een manier te vinden om haar aan het twijfelen te brengen, maar ze brak niet. Chapeau! Nu rest er mij nog het dubbelspel, en daarna vakantie. Ik ga fietsen of kajakken in de Ardennen. Het is nodig."

Meer sportnieuws