© leugen

BOEK - Lisa Scottoline - Al is de leugen nog zo snel

Central Valley, een middelbare school in Pennsylvania, krijgt met de knappe, getalenteerde Chris Brennan de gedroomde vervangende leerkracht. Alleen blijkt de man helemaal niet te zijn wie hij zegt dat hij is.

gdhulster

Zijn echte naam is Curt Abbott en hij is een undercover medewerker van de antiterrorismedienst, die bang is voor een nakende terreuraanslag. Brennan/Abbott zoekt contact met enkele sleutelfiguren op school en volgt leerlingen, ouders en docenten op sociale media in de hoop cruciale info te vergaren. Een compromitterende foto zet hem op het spoor van een gijzeling, die verband lijkt te houden met de nakende aanslag. ‘Al is de leugen nog zo snel’ begint traag, maar wint geleidelijk vaart zodat ook de actieliefhebber aan het eind ruim aan zijn trekken komt. En ook de romantische zielen onder ons worden op hun wenken bediend, wanneer er vonken overslaan tussen de sexy leerkracht en een moeder. Houdt Abbott alle bordjes draaiende of verliest hij finaal het noorden?

Liz Scottoline is al jaren een gevestigde waarde in het Amerikaanse thrillercircuit. Ook haar, samen met haar dochter geschreven, geestige en puntige columns in de Philadelphia Inquirer worden gretig gelezen. Voor u nog onbekend terrein? Dan is dit boek misschien wel een mooi aanknopingspunt.

L&S, 364p, 16,99 euro

MEER OVER Boekrecensies