© politie antwerpen

Politie rolt drugsbende op die bijna voor de helft uit vrouwen bestond

Het drugsondersteuningsteam (DOT) van de Antwerpse politie heeft deze week tijdens een grote actie 17 huiszoekingen uitgevoerd in het drugsmilieu. Daarbij werden 11 personen gearresteerd. Opvallend was het grote aantal vrouwelijke verdachten. Hun merkkledij, ter waarde van tienduizenden euro’s, zijn ze kwijt.

dvd

Het onderzoek kwam in een stroomversnelling door de arrestatie van een runner. Door middel van onder meer observaties en telefoontaps kon het DOT een uitgebreid drugsnetwerk blootleggen. De bende zou vooral actief zijn in het Waasland, maar opereerde vanuit Antwerpen. Deze week ging het DOT over tot huiszoekingen in verschillende Antwerpse districten en in Mortsel.

“In totaal werd er op 17 plaatsen gecontroleerd en werden 11 personen gearresteerd”, zegt de politie in een persbericht. “Zeven onder hen werden voorgeleid. Eén van betrokkenen werd al voor de derde keer gearresteerd voor drugshandel. Ze zou haar bezigheden verderzetten tijdens de werkstraf die ze had gekregen na een eerdere veroordeling voor drugshandel.”

Vier van de opgepakte verdachten zijn vrouwen. “Opvallend”, zegt de politie.

Twee bijkomende personen werden geïdentificeerd, maar werden niet in hun woning aangetroffen. “Zij staan geseind”, aldus de politie.

Bij de actie werd bijstand verleend door de lokale recherche, het snelleresponsteam, verschillende wijkonderzoeksteams en de drugshonden van lokale en de federale politie.

Bij de verschillende huiszoekingen werden vooral luxegoederen in beslag genomen. Het betreft vooral merkkledij ter waarde van vele tienduizenden euro’s. Er werden 25 gsm-toestellen, vijf luxewagens, twee laptops, 29 broeken, 28 paar schoenen, 36 t-shirts, 15 truien, 8 handtassen, 13 jassen, 18 jurken en 16 accessoires in beslag genomen. Daarnaast werden ook een aantal hoeveelheden cocaïne en cannabis aangetroffen.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio