© MPH

Gemeente laat 500 kilogram karper in visvijver kieperen

In opdracht van het gemeentebestuur van Grobbendonk is donderdag zo’n 500 kilogram karper uitgezet op de Sasput. Het voorlopige orgelpunt na het opknappen van de visvijver.

MPH

Het gemeentebestuur van Grobbendonk knapte begin dit jaar de omgeving van de Sasput grondig op. “Het is de tweede maal in mijn loopbaan dat ik de vijver laat opknappen”, zegt schepen Herman Cambré (sp.a). “Het resultaat mag gezien worden. Slib werd geruimd en afgevoerd. Visplaatsen werden hersteld en er werd een pad aangelegd voor rolstoelgebruikers zodat de Sasput ook voor hen toegankelijk wordt. Door nu zo’ 500 kg karper in de vijver te kieperen brengen we er ook echt leven in. Op een voor de vissen meer geschikt tijdstip gaan we overigens nog meer vis uitzetten.”

De geschiedenis van de sasput gaat terug tot 1839 en kadert in de ontwikkeling van de Kempense waterwegen zoals de gekanaliseerde Kleine Nete en aanleg van het Kempisch Kanaal. Sommige delen werden in de jaren veertig van vorige eeuw gedempt. De Sasput is hier een restant van. De plas werd in de jaren zeventig ingericht als visvijver.

© MPH

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio