Heibel bij VRT om terugkeer Lisbeth Imbo

De terugkeer van Lisbeth Imbo (42) naar de VRT valt niet overal in goede aarde.

vdr

Imbo vertrok enkele jaren geleden bij de openbare omroep om hoofdredacteur te worden bij De Morgen, waar ze na drie jaar alweer vertrok. Woensdag raakte bekend dat ze dit najaar terugkeert om ‘De Zevende Dag’ te presenteren.

Vanwege besparingen geldt er momenteel echter een aanwervingsstop bij de VRT. Dat Imbo zomaar kan terugkeren, leidt dan ook tot verontwaardiging aan de Reyerslaan. De redactieraad wilde daarom van de hoofdredactie uitleg bij de aanwerving. De hoofdredactie zag daar geen graten in omdat Imbo als freelancer aan de slag gaat.

Ook dat De Morgen tijdens het hoofdredacteurschap van Imbo zo vaak kritiek zou hebben geuit op de omroep, werd echter door de redactieraad aangekaart.

Imbo gaat het zondagse nieuwsmagazine De Zevende Dag dit najaar samen met Lieven Verstraete presenteren. Ze volgen Xavier Taveirne (die terugkeert naar Radio 1) en Phara de Aguirre op.

Lieven Verstraete is sinds enkele jaren anker bij Het journaal en presentator van het financieel-economische programma De markt. Phara de Aguirre wordt het gezicht van de verkiezingsprogramma’s en start ‘ook enkele nieuwe initiatieven’ op voor de nieuwsdienst.