© Hans Otten

“CD&V is als enige pro provincie”

Huidig gedeputeerde Peter Bellens (Herentals) trekt de kieslijst van CD&V voor de provincieraad in de Kempen. De partij speelt de provincie uit als een ideaal niveau dat streken en dorpen kan versterken.

ho

“Wij zijn de enige partij die resoluut voorstander is van de provincie als een intermediair orgaan tussen de Vlaamse overheid en lokale besturen”, zegt Peter Bellens. “Onze slogan voor een provincie met streken geeft aan hoe we die rol zien: afhankelijk van het thema kunnen die streekgrenzen er heel anders uitzien dan de arrondissementen. Dankzij de expertise die de provincie heeft en de impulssubsidies die we geven, kunnen we de gemeentebesturen ondersteunen.”

De thema’s waarop de christendemocraten inzetten, zijn economie, dorpsversterking en groen. Daarin verwijst de partij naar bestaande verwezenlijkingen zoals Innotek qua innovatieve technologie of de Fietspunten als sociale inclusieve economie. Met de provinciale (groen)domeinen zoals Zilvermeer in Mol of Prinsenpark in Retie en de werking van Kempens Landschap breidt de provincie de groene ruimte uit. Volgende maand is de lijst klaar.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio