© Archiefbeeld Dirk Vertommen

Man (19) voorlopig verdacht van één feit, speurders zoeken link met andere feiten

Zeven grijpdiefstallen in week tijd: tiener opgepakt

De politie heeft een 19-jarige Mechelaar opgepakt voor een handtasdiefstal van eind vorige week in de buurt van de Mahatma Gandhiwijk. Er wordt nu onderzocht of de man nog meer feiten heeft gepleegd. In dezelfde buurt werden al zeven vrouwen overvallen in een week tijd.

Theo Derkinderen

Tussen 24 en 29 juni werden er zeven vrouwen van hun handtas beroofd in de buurt van de Tervuursesteenweg en de Mahatma Gandhistraat in Mechelen. Telkens werden ze benaderd door een man op een fiets en die trok razendsnel hun handtas af. “Eén keer werd ook geprobeerd om de halsketting van een slachtoffer te stelen, maar die poging mislukte”, zegt parketwoordvoerster ­Lieselotte ­Claessens.

De zeven grijpdiefstallen vonden plaats op vijf verschillende dagen. Soms waren er dus twee diefstallen per dag. De recherche beet zich vast in het dossier. Na het laatste feit van vorige vrijdag kon een 19-jarige verdachte worden opgepakt. “Hij kon gevat worden nadat hij op een bewakingscamera was herkend, maar op dit ogenblik is het nog te vroeg om te zeggen dat hij de dader is van alle diefstallen in de buurt. Hij is voor de onderzoeksrechter geleid en die heeft hem onder elektronisch toezicht gelaatst voor één diefstal met geweld. De speurders van de recherche gaan nu wel proberen om uit te klaren of de opgepakte verdachte ook in aanmerking komt voor de zes andere feiten.”

Uit de buurt

Ondertussen vond er ook een huiszoeking plaats in de woning van de jongeman. Of daar bezwarend materiaal in beslag is genomen, is niet duidelijk.

Opvallend is wel dat er steeds sprake is van een man met een fiets en dat alles zich afspeelt in de ruime omgeving van de Mahatma Gandhistraat. De slachtoffers waren bijna allemaal vrouwen van in de 70 of zelfs 80 jaar oud. De verdachte die is opgepakt, woont zelf ook in de buurt.

De straatrover zit zijn voorhechtenis thuis uit en niet in de gevangenis. Morgen moet hij voor de raadkamer verschijnen. Die moet dan oordelen of hij nog langer aangehouden blijft.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio