Frans Bauer onherkenbaar vlak voor haartransplantatie

Print

Onherkenbaar is-ie: Frans Bauer (44) loopt dezer dagen rond met een blinkende kale knikker. De Nederlandse charmezanger liet gisteren zijn hoofd gladscheren net voor een haartransplantatie.

Het is al de derde keer dat hij er iets aan laat doen. Ook in 2011 en 2016 onderging Bauer een ingreep voor een ­volumineuzer kapsel. Deze keer koos hij voor implantaten, in de hoop een permanente dikke haardos te krijgen.

Bauer heeft het al langer moeilijk met zijn steeds dunnere haar. “Kaal worden maakt me onzeker”, vertelde hij dit jaar in een interview. “Als ik iets aan mezelf kan veranderen, zou het mijn kapsel zijn. Ik droom van een bos deinende krullen. Aan die twee haartransplantaties hield ik niets over. Accepteren is het sleutelwoord.”

Maar Bauer lijkt zich nu dus niet neer te leggen bij zijn kaalheid. Samen met zijn echtgenote ­Mariska trok hij naar het Hair Science Institute in Maastricht. Ook ­Mariska gelooft er deze keer in. “Over een paar weken heeft Frans weer een volle haardos. Maar kaal vind ik hem ook wel goed staan, niet?”

Bauer is niet de eerste bekende kop die openlijk kiest voor een haartransplantatie. Eerder dit jaar trokken sterrenchef Wout Bru, zanger Filip D’haeze en ­Nicolas ‘Pfaff’ Liébaert naar een haarkliniek in Turkije. Afwachten of ­Bauer er net als hen het gehoopte resultaat aan overhoudt.

Nu in het nieuws