© Dirk Kerstens

“Grootste mobiele scherm ter wereld” komt op de kaaien voor kwartfinale tegen Brazilië

Er komt een tweede reuzenscherm aan de Hyundai Fan Village op de Scheldekaaien in Antwerpen. Dat bevestigt Johan Vermant, de woordvoerder van burgemeester Bart De Wever. Het tweede scherm wordt het grootste mobiele scherm ter wereld, aldus de organisatie.

Het huidige terrein op de kaaien wordt uitgebreid van 10.000 vierkante meter naar 18.000 vierkante meter. Dat betekent dat vrijdag niet 10.000, maar 20.000 supporters de match tegen Brazilië kunnen gaan kijken. Er komt ook een extra ingang met nooduitgangen, vier nieuwe bars, meer EHBO-posten en security.

Het tweede, extra scherm wordt er een van 144 vierkante meter groot, met een beeldkwaliteit van bijna 4K. “Hiermee is het nieuwe scherm niet alleen dubbel zo groot als het huidige, maar meteen ook het grootste mobiele scherm ter wereld”, aldus de organisatie.

De uitbreiding van het fandorp start ter hoogte van de Kromme-Elleboogstraat en loopt door tot voorbij de Sint-Michielsstraat.

“Dit heeft een impact op de beschikbare parkeerplaatsen”, waarschuwt de Lokale Politie Antwerpen. “De huidige parking zal in twee fases worden leeggemaakt. De stroken aan weerszijden van het terrein zullen in de nacht van woensdag op donderdag tussen 22u en 5u leeggemaakt worden. Het parkeerterrein wordt opnieuw toegankelijk gemaakt op zaterdag om 10u. Kom niet voor verrassingen te staan en verplaats je wagen op tijd!”

Het gaat om een zestigtal bewonersplaatsen en 350 publieke plaatsen.

LEES OOK. GEZOCHT. Luchtfoto’s van de massa Rode Duivels-fans aan de Scheldekaaien