Langere voorsorteerstrook moet veiligheid op Antwerpsestraat verhogen

Door de rechterrijstrook 40 meter langer te maken, kan van de linkerstrook een aparte strook voor links afslaand verkeer worden gemaakt. Foto: Google Street View

Langere voorsorteerstrook moet veiligheid op Antwerpsestraat verhogen

Print
Mortsel -

Vanaf maandag 9 juli zal het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gedurende twee weken werken op de Antwerpsestraat (N1) in Mortsel. Net voor het kruispunt met de Jozef Hermanslei en de Hendrik Kuijpersstraat wordt de rechterrijstrook richting Antwerpen verlengd. Verkeer op de Antwerpsestraat richting Antwerpen blijft steeds mogelijk, maar bestuurders zullen er tijdelijk over de tram- en busbaan moeten rijden.

Op de Antwerpsestraat in Mortsel wordt net voor het kruispunt met de Jozef Hermanslei en de Hendrik Kuijpersstraat de rechterrijstrook richting Antwerpen verlengd. “Door deze rijstrook ongeveer 40 meter langer te maken, kan de huidige linkerrijstrook na de werken omgevormd worden tot een aparte strook om linksaf te slaan naar de Jozef Hermanslei”, zegt het AWV. “Momenteel is dit nog een gemengde rijstrook (linksaf en rechtdoor), waardoor de verkeersstroom rechtdoor belemmerd wordt en er gevaarlijke situaties ontstaan wanneer voertuigen die linksaf willen, op de tram- en busbaan gaan staan.”

De ingreep moet volgens het AWV het verkeer op het kruispunt veiliger en vlotter doen verlopen. Op de plek waar de rechterrijstrook verlengd wordt, wordt ook het naastgelegen fietspad opnieuw aangelegd.

De werken met hinder beginnen op maandag 9 juli en duren tot en met vrijdag 20 juli. De rijbaan van de Antwerpsestraat richting Antwerpen is dan ingenomen, maar verkeer blijft steeds mogelijk over de tram- en busbaan in het midden van de straat. Tijdelijke verkeerslichten zullen het verkeer regelen en er worden doorgangen voorzien in het hekwerk langs de tram- en busbaan. Fietsers kunnen ter hoogte van de werkzone met de fiets aan de hand over het voetpad.

“Na vrijdag 20 juli zijn de werken met de grootste hinder achter de rug (onder voorbehoud van de weersomstandigheden) en rijdt het verkeer richting Antwerpen opnieuw normaal”, aldus het AWV. “In de week van 23 juli worden nog de nieuwe wegmarkeringen aangebracht.”

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio