Man (21) uit Sint-Niklaas gewond bij schietpartij in Terneuzen

De schietpartij deed zich voor op de Axelsedam in Terneuzen. Foto: Google Street View

Man (21) uit Sint-Niklaas gewond bij schietpartij in Terneuzen

Print
Sint-Niklaas / Belsele / Beveren-Waas -

Een man van 21 uit Sint-Niklaas is zondagavond laat gewond geraakt bij een schietpartij in het Nederlandse Terneuzen. Na de schietpartij zou een viertal mannen zijn weggerend, zij zijn voorlopig spoorloos. Een man uit Beveren werd wel gearresteerd.

“Het incident gebeurde rond 23.30 uur”, zegt de Nederlandse politie in een persbericht. “Diverse mensen kwamen naar het politiebureau om te melden dat er zojuist was geschoten aan de Axelsedam.”

Daarbij raakte een 21-jarige man uit Sint-Niklaas gewond. Hij werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht en kon na behandeling het ziekenhuis verlaten.

De politie is een onderzoek gestart. “Bij het schietincident waren meerdere mensen betrokken. Ongeveer vier mannen zijn richting het centrum van de stad weggerend. De politie heeft tevergeefs naar hen gezocht. Verder is van diverse mensen een verklaring opgenomen. In de omgeving van het incident is door de forensische opsporing een sporenonderzoek ingesteld.”

Kogel gevonden

Omdat er een kogel werd gevonden, is nog met een speciale politiehond gezocht. De politie heeft een auto in beslag genomen, die is door een bergingsbedrijf weggetakeld.

Op de plaats van het incident werd een man aangetroffen die door de politie werd gezocht. “Deze 21-jarige man uit het Belgische Beveren moest zijn DNA nog afstaan”, aldus de politie. “Hij had zich al eerder voor de afname moeten melden, maar was niet komen opdagen en is toen op de lijst met gesignaleerden komen te staan.”

Hij is aangehouden en voor verder onderzoek naar een politiecellencomplex gebracht.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio