© ldn

Eerste steen gelegd van woonproject Waterberg in Hombeek

Over twee jaar kunnen de eerste van de meer dan 90 gezinnen hun intrek nemen in een van de appartementen of woningen van project Waterberg. Aan de Eglegemvijver in Hombeek (Mechelen) metselde schepen Koen Anciaux (Open Vld) zaterdag de symbolische eerste steen.

De aanleg van de wegen naar de nieuwe verkaveling Waterberg in Hombeek hebben wat vertraging opgelopen. Maar tijdens de eerstesteenlegging, zaterdagmiddag, zei Laurens Brantegem van projectontwikkelaar Zabra dat de wegenwerken nog voor de bouwvakantie afgerond zijn. Dat betekent dat ook de enige toegangsweg naar de nieuwe verkaveling langs de Zemstseweg klaar zal zijn.

© ldn

“Dan kunnen we met het bouwproject écht van start gaan na de bouwvakantie in augustus. We bouwen eerst de ondergrondse garage, vervolgens de appartementen en voor de woningen zelf geven we na de zomer het startschot”, zegt Brantegem.

Het project telt in totaal 66 woningen en 28 appartementen, deze laatste zullen het dichtst bij de vijver liggen. “Aan het water creëren we een park van ongeveer één hectare groot. Als alles vlot gaat en het weer niet voor vertragingen zorgt, kunnen we hier de eerste bewoners van de appartementen in de zomer van 2020 verwelkomen. Want de verkoop van alles gaat erg vlot. De appartementen zijn op één na allemaal verkocht. Er staan nog 19 woningen te koop, maar ook hiervoor is de interesse groot”, vertelt Brantegem.

Heel wat toekomstige bewoners kwamen zaterdag een kijkje nemen en klinken op de mooie toekomstplannen die ze in Hombeek hebben.

© ldn

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio