© GVA

C&A wil nog duurzamer worden

Kledingketen C&A gaat nog meer investeren in duurzame materialen. Het bedrijf wil tegen 2020 wereldleider worden in de aankoop van biologisch katoen.

lla

Binnen twee jaar wil de van oorsprong Nederlandse winkelketen C&A realiseren dat twee derde van haar kleding bestaat uit gecertificeerd biologisch katoen. In 2016 was dat ongeveer 53 procent, anno 2018 al 65 procent.

Daarenboven worden bedreigde bosproducten vermeden en lanceerde het merk onlangs zijn eerste lingerielijn, vervaardigd uit gerecycleerd nylon en gecertificeerd volgens de Global Recycled Standard (GRS).

Die milieubewuste actie zorgde ervoor dat de winkelketen meer dan 1,3 miljoen kledingstukken produceerde die het Cradle-to-Cradle (C2C)-certificaat dragen. Het certificaat, de meest betrouwbare maatstaf als het gaat om duurzame producten, eist dat de geproduceerde kleding aan verschillende eisen voldoet. “We bieden collecties aan die geproduceerd zijn aan hoge sociale standaarden, met 100% veilige en niet-giftige materialen, 100% hernieuwbare energie en 100% gerecycleerd water”, zegt C&A Global Chief Sustainability Officer Jeffrey Hogue.

Imago

Omdat het produceren van grondstoffen voor kledingstukken nogal wat druk legt op het milieu wil C&A er alles aan doen om het imago van kledingproductie wat op te poetsen. “Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel van hoe we onze kleding ontwerpen en inkopen door ervoor te zorgen dat ze ingekocht en gemaakt wordt op een manier die mensen, dieren en de omgeving respecteert”, besluit Hogue.

NIET TE MISSEN