Jan Scheirs nieuwe voorzitter KSK Heist

Jan Scheirs (links) Foto: gf

Jan Scheirs nieuwe voorzitter KSK Heist

Print
Booischot / Heist-op-den-Berg -

De 50-jarige Heistenaar Jan Scheirs is de nieuwe voorzitter van KSK Heist. Hij volgt Patrick Wijns op, die leidde de club de voorbije 22 seizoenen. Wijns wordt ondervoorzitter. Ex-speler Roel Grant wordt lid van de raad van bestuur.

Jan Scheirs is een geboren en getogen Heistenaar. Hij is zaakvoerder van VSE-technologies en voorzitter van VOKA Mechelen-Kempen. Scheirs woont in deelgemeente Booischot-Pijpelheide. “Een groot verleden in het voetbal heb ik niet”, zegt Scheirs. “Mijn zoon van zeven, Maxime, voetbalt hier bij de jeugd. Maar de voorbije zes maand voerde ik intensieve gesprekken met Patrick Wijns, met de andere bestuursleden en ik ben overtuigd. Daarom besliste ik deze uitdaging aan te gaan.”

Patrick Wijns treedt dus terug, al blijft hij wel als bestuurder aan boord. “Ik vind dat het na ruim twintig jaar tijd is voor iemand anders. Maar ik wilde het schip niet stuurloos achter laten, daarom ben ik blij dat ik met Jan Scheirs mijn opvolger kan aankondigen.”

En dan is er nog ex-speler Roel Grant (35). “Ik voel mij geroepen om de bestuursploeg te versterken. Ik ben nu één jaar gestopt met voetballen, nu is het tijd om deze stap te zetten. Als speler kende ik de kleedkamer, nu wil ik ook mee gaan besturen.”

Meer voetbalnieuws